2018 lif modelleri

Lifler en kolay işlenilen sıkmayan bir el örgüsüdür. Lifler kolay ilerlemesi ve hemen bitişi ile insanların en çok tercih edilen el işlerindendir. Şimdi size bu senin yeni lif modellerinden paylaşıyorum hanımlar.

 

1-Zambaklı lif modeli

blank

Lifimizde renkli iplik renkleri kullandık hanımlar. İlk olarak lifimizin taban kısmını örüyoruz beyaz iple. İlk olarak orta kısmından 6 adet zincir çekerek orta kısımdan işlemeye başlıyoruz. Halka elde ettikten sonra içerisine fıstık yapıp yuvarlak şekilde işliyoruz. Daha sonra ayrı şekilde olmak üzere yaprak ve çiçekleri işliyoruz. Birleşimleri yapıp lifimizi kullanıma hazır ediyoruz.

 

2-Katmerli çiçek lif

blank

Bu lifimizin de yapımı oldukça basit.İlk olarak sarı ip ile ortadan zincir ve fıstık yaparak başlıyoruz. Daha sonra çiçeğimizin yaprak kısımlarını işliyoruz. Taban kısmı işlenip bittikten sonra üst bölümleri işliyoruz. En son yaprakları işledikten sonra birleşimleri tamamlayıp kullanıma hazır hale getiriyoruz.

 

3-Çiçekli lif modeli

blank

Lifimizin ilk olarak orta kısımdan başlıyoruz. Fıstık sayılarını arttırıp 6 dilim şeklinde işliyoruz. Mavi bölümden sonra pembe iplik ile çiçeklerini ve yeşil iplikle yaprak bölümünü yapıyoruz.

 

4- Yıldız şeklinde çiçekli lif

blank

Sarı tonlarıyla beyaz tonun süper yakalandığı bir lif modeli. Buradaki lif modelinde yine orta bölümden işlenilmeye başlanıp 6 adet ayrı parça halinde işlenip sonra birleştirilen bir lif modelidir. Birleşim sonrası üzerine şeritler halinde sarı fıstık gidilip uçlarını da çiçek yapılıp kullanım haline getirilmiştir.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN