Kolay anlatımlı bayan patik modeli

Kolay bayan patik modelleri

Ülkemizde ve dünyada patiklerin pek bir önemli yeri var. Türk geleneklerinde özellikle çeyizlerde önemli bir yeri olan patikler çeyizlerin en nadide parçalarıdır. Bunun yanı sıra kış aylarında soğuk havanın etkisi ile üşüyen ayaklarımızı ısıtmak ve ayaklarımızın sıcak olmasını hepimiz isteriz. Bunun en kolay yolu da ayaklarımıza giyeceğimiz patiklerle ayaklarımızı kolayca ısıtmak bizlerin tercihi. Bugün sizlere hemen bir gün içerisinde yapabileceğiniz kolay anlatımlı patik modelleri paylaşıyorum hanımlar. Umarım modellerimi beğenir hemencecik sizde kendinize yaparsınız.

 

1- Gri kolay patik

blank

Gri kolay patik modelimizde kalın örgü ipi ve 4 numara örgü şişi kullanıyoruz. Patik modelimizi düz olarak işliyoruz. İlk olarak 30 işlemeye başlıyoruz. Haroşa yaparak 9 ilmek örüyoruz. 10. İlmeği ise tersten örüyoruz.10 cm kadar haroşa ördükten sonra bir ters bir düz lastik işliyoruz. 6 cm lastik işledikten sonra ilmekleri kesmeden iğne ve iplik yardımı ile ilmekleri toplayıp büzerek burun kısmını yapıyoruz. Lastik kısmını ve topuk kısmını dikip patiğin dikişleri iç kısımda kalacak şekilde çeviriyoruz. Son olarak bağcık yapıp patik modelimize geçirip kullanıma hazır hale getiriyoruz.

2- Kolay haroşa bayan patik

blank

Kolay haroşa bayan patik modelimizde ise kalın örgü ipi ve 4.5 numara olan kalın örgü şişi kullanıyoruz. İlk olarak patik modelimizi örmek için şişe 20 ilmek atıyoruz. Ayak ölçünüze göre işledikten sonra kesiyoruz. Daha sonra 10 ilmek ile fiyonk için ayrı 6 sıra haroşa parça örüyoruz. Burun kısmını büzmek için ilmekler’den teyel tarzında dikiş yapıyoruz. Topuk kısmını da dikiyoruz.  Son olarak fiyonk parçasını ortadan ipi dolayarak yüzüne dikip patik modelimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz.

3-Yeşil tığ işi patik

blank

Yeşil tığ işi patik modelimizde yeşil örgü ipi ve kalın örgü tığı kullanıyoruz. İlk olarak 5 adet zincir çekip küçük bir halka elde ediyoruz. Elde halkanın içerisine trabzan yapıyoruz 4 sıra trabzan yaptıktan sonra patiğimizi de trabzan sayısını arttırarak yuvarlak şekilde işliyoruz. Yüz kısmına kadar ördükten sonra topuk kısmını örmek için yarı trabzanı örüyoruz. İşlenilen biten taban kısmını dikerek topuk kısmından kullanıma hazır hale getiriyoruz. Son olarak bordo iple sık iğne yapmayı unutmuyoruz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN